Prima pagină » Moțiune împotriva ministrului Petre Daea după eșecul de la Comisia Europeană

Moțiune împotriva ministrului Petre Daea după eșecul de la Comisia Europeană

https://dmnews.ro/wp-admin/edit.php

by A. Ionut
0 comment

Deputaţii USR şi cei ai partidului Forţa Dreptei au anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Demersul a fost anunţat de liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

“Vă anunţ că deputaţii USR împreună cu deputaţii de la Forţa Dreptei vă înaintează moţiunea simplă intitulată ‘De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească’, moţiune împotriva domnului Petre Daea, acum, într-o perioadă de Paşte când oamenii merg în pieţe şi văd cele mai mari preţuri din ultimii 30 de ani”, a spus Moşteanu, citat de Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă a anuțat că a avut întâlniri cu fermierii, agricultorii și procesatorii, iar obiectivul principal este scăderea prețului la raft pentru produsele lactate, pentru o perioadă de 6 luni.

Pentru compensarea pierderilor cauzate de războiul din Ucraina, crescătorii de vaci de lapte vor primi în acest an ajutoare în valoare de 43,6 milioane euro, care vor fi distribuite în două tranșe, câte una în fiecare jumătate a anului. De asemenea, după ce va crește numărul de școli în care se oferă o masă caldă, frecvența acordării de produse lactate elevilor va fi crescută de la trei zile pe săptămână – la toate zilele în care cei mici frecventează cursurile.

Pentru susținerea procesatorilor români din industria alimentară, va fi îmbunătățită și adaptată măsura de acordare a primei de 10% din valoarea producției prelucrate în țară. Proiectul de act normativ se află deja în analiza și dezbaterea Parlamentului și va fi gata cât mai repede posibil. Aceste măsuri sunt importante pentru optimizarea traseului de la fermier până la raft și urmăresc interesul consumatorului român.”, a transmis  Nicolae Ciucă.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?