Prima pagină » Jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă: vijelii, furtuni și grindină

Jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme extremă: vijelii, furtuni și grindină

by B. R.
0 comment

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă România. Astfel, un cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii emis pentru 12 județe este valabil din această după-amiază până la noapte. De asemenea, o alertă cod galben de furtuni a intrat în vigoare la ora 10.00 și va expira sâmbătă dimineață.

Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare cod portocaliu de ploi torențiale în 12 județe, în intervalul 9 iunie, ora 14.00 – 9 iunie, ora 23.00. Astfel, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj și zonele de munte ale județelor Alba, Bistrița Năsăud, Mureș și Suceava, vor fi averse torențiale. 

Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore). 

Potrivit ANM, în zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile vestice,  nordice, centrale și la munte.

Atenționarea cod galben va fi în vigoare de vineri de la ora 10.00 până sâmbătă la ora 10.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. 

În București, vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade și cea minimă de 13…15 grade Celsius. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?