Prima pagină » Nicolae Ciucă merge mâine la Chișinău, România continuă să sprijine Republica Moldova

Nicolae Ciucă merge mâine la Chișinău, România continuă să sprijine Republica Moldova

by A. Ionut
0 comment

Nicolae Ciucă merge mâine la Chișinău, împreună cu alți membri ai Cabinetului, în prima vizită oficială în Republica Moldova, după protestele masive și după reuniunea G2G interguvernamentală România-Republica Moldova. Premierul se întâlnește cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu omologul său, Dorin Recean, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Este un bun prilej să reafirm sprijinul pe care România îl acordă necondiţionat Republicii Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi.
Concret, vom discuta despre sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova, despre situația fondului de 100 milioane de euro și a proiectelor aferente primei tranșe, sprijinul în domeniul energetic și pentru ridicarea plafoanelor europene pentru comerț liber asimetric cu Uniunea Europeană.”, a transmit premierul.

România și Republica Moldova continuă să dezvolte legături economice și investiții, iar în ultimii ani, țara noastră a devenit partenerul de bază al Republicii Moldova.

„2022 a fost vârf istoric în relațiile noastre comerciale, cu schimburi de mărfuri în ambele direcții de peste 3 miliarde de Euro, o creștere a importurilor si exporturilor cu 50%.

Vom continua să acordăm sprijin prioritar, cuprinzător și solid Republicii Moldova pentru consolidarea securității energetice, avansarea parcursului de integrare europeană, precum dezvoltarea capacității instituționale pentru implementarea eficientă a reformelor.

Susținerea acordată de România pentru avansarea agendei europene a fost și va rămâne substanțială. România acționează ca un partener de încredere, serios, deschis, transparent, interesat în soliditatea și drumul european al Republicii Moldova.”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?