Prima pagină » A doua tranșă din PNRR va ajunge în România, 8.500 de contracte finanțate cu bani europeni au fost deja semnate

A doua tranșă din PNRR va ajunge în România, 8.500 de contracte finanțate cu bani europeni au fost deja semnate

by A. Ionut
0 comment

România așteaptă de la Comisia Europeană aprobarea, în curând, a celei de a doua cereri de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență. Toate condițiile impuse de la Bruxelles au fost îndeplinite, a transmis Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

„În ședința precedentă de Guvern am aprobat modificarea legii decarbonizării, iar noua formă a legii avertizorilor de integritate aprobată de Camera Deputaților va merge la promulgare de către președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Am reușit, astfel, să închidem a doua cerere de plată din PNRR și să avem perspectiva certă că vor intra în conturile României încă 3 miliarde de euro. Suntem în linie dreaptă cu tot ce înseamnă valorificarea banilor puși la dispoziția României din resurse europene.”, a transmis Nicolae Ciucă.

Până acum au fost semnate peste 8.500 de contracte de finanțare cu beneficiarii fondurilor din PNRR, cu o valoare totală de aproximativ 11 miliarde de euro.

„Pentru precedentul exercițiu financiar (2014-2020), suntem foarte aproape de 80% rata absorbției, astfel încât până la sfârșitul anului să atingem obiectivul nostru de 90% a fondurilor valorificate pentru România.
Pregătim sistemul informatic și toate procedurile necesare pentru lansarea în luna mai a etapei mult așteptate a semnării contractelor pentru a folosi cele 46 de miliarde de euro pentru România în actualul exercițiul financiar European (2021-2027).

Utilizăm, așadar, nu doar reformele, ci și investițiile necesare creșterii nivelului de trai al românilor, dezvoltării pe termen lung a societății și consolidării mediului antreprenorial românesc”, a punctat premierul României.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?