Prima pagină » Nicolae Ciucă: Modificările din Codul Penal au fost adoptate pentru a garanta un spațiu mai sigur pentru copiii și familiile noastre

Nicolae Ciucă: Modificările din Codul Penal au fost adoptate pentru a garanta un spațiu mai sigur pentru copiii și familiile noastre

by A. Ionut
0 comment
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege inițiat de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prin care sunt aduse o serie de modificări Codului Penal.
 
„Atunci când cetățenii au nevoie de protecție în fața actelor de violență, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Astăzi, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat inițiativa legislativă de modificare a Codului Penal, pe care am inițiat-o alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
 
Proiectul prevede înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență și își propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Aceste noi reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrității fizice a persoanelor și vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile.
 
În urma dezbaterilor din spațiul public, s-a ajuns la o formă care să întrunească consensul Legislativului și al societății civile. Am clarificat, astfel, că modificările nu îi vizează nicidecum pe cetățenii care respectă regulile democratice ale exprimării publice pașnice, ci își propun să îi sancționeze mai dur pe cei care folosesc violența și să garanteze un spațiu mai sigur pentru copiii și familiile noastre.”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. 
 
Contrar celor susținute de opoziție în încercarea de a manipula opinia publică, proiectul de lege nu vizează protestele pașnice sau manifestațiile legitime. Modificările s-au făcut din nevoia de a proteja cetățenii în cazul derulării unor evenimente violente.
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?