Prima pagină » Ciucă a anunțat debutul programului „Rabla Local”. Peste 11 mii de înscrieri într-o singură zi

Ciucă a anunțat debutul programului „Rabla Local”. Peste 11 mii de înscrieri într-o singură zi

„Am discutat despre stadiul proiectelor mari de infrastructură şi despre Rabla Local, program care a demarat luni"

by B. R.
0 comment
Într-o ședință de luni, cu miniștrii și secretarii de stat liberali, Nicolae Ciuca a discutat stadiul mai multor proiecte importante de infrastructură din România. Printre acestea, s-au dezbătut etapele în care se află proiectul de extindere a drumului expres Craiova-Pitești, proiectarea autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni și evoluția șantierelor de pe traseele A0 și A7.  În plus, președintele PNL a anunțat că programul Rabla Local a strâns peste 11 mii de înscrieri într-o singură zi. Programul permite doritorilor să obțină o compensație de până la 3000 lei pentru un autoturism vechi, fără obligativitatea achiziției unei mașini noi. 

De asemenea, în aceeași zi a fost lansat programul „Rabla Local”, o variantă a proiectelor de mediu „Rabla Clasic” și „Rabla Plus”.

„Acest nou program are, până la această oră, peste 11 mii de înscrieri. Noutatea programului ”Rabla Local” este posibilitatea încasării unei compensații de 3000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani (cu o clasă de poluare de cel mult Euro 3), dar fără obligativitatea achiziției unui autovehicul nou. Acest program este doar unul dintre instrumentele prevăzute în PNRR, pentru eliminarea până în 2026 a peste 250.000 de mașini vechi de peste 15 ani”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului Senatului, „noutatea programului ”Rabla Local” este posibilitatea încasării unei compensații de 3000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani (cu o clasă de poluare de cel mult Euro 3), dar fără obligativitatea achiziției unui autovehicul nou”.

Începând de luni, 31 iulie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, a informat vineri AFM.

În cadrul unui cont pe site pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Un aspect important este că persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare, prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?