Prima pagină » Ministrul Muncii anunță eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Condiția pusă de Comisia Europeană

Ministrul Muncii anunță eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii. Condiția pusă de Comisia Europeană

by B. R.
0 comment

Comisia Europeană a confirmat eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru bugetul de pensii. Decizia vine însă la pachet cu condiții pentru coaliția de guvernare. Marius Budăi, ministrul Muncii, este cel care a confirmat această informație.

Budăi a declarat că cei de la Comisia Europeană au fost de acord cu eliminarea pragului, dar doar dacă Guvernul va încheia reforma pensiilor, inclusiv cea a pensiilor speciale.

”Toată lumea s-a obişnuit să dea vina pe Bruxelles. Poate o să vi se pară cumva îndrăzneţ ceea ce spun, eu am avut două zile de discuţii extrem de constructive, însă mă duc să repar acum alte prostii care au fost scrise în PNRR. Un perete pus majorării de la pensii şi rezolvările inechităţilor printr-un prag că e 9,4, că e 9,8, că e 15 sau 20, nu există în niciun stat membru. Va fi eliminat în momentul în care avem reforma pensiilor”, a explicat Marius Budăi.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?