Prima pagină » Pacienții cu arsuri vor beneficia de consiliere psihologică și fizioterapie, servicii decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Pacienții cu arsuri vor beneficia de consiliere psihologică și fizioterapie, servicii decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

by A. Ionut
0 comment

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că iniţiază procesul prin care pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie şi vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică şi de reabilitare.

A fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care completează HG pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.
 
„Avem două propuneri inițiale care vor ajuta concret pacienții cu arsuri. Suntem conștienți că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienților cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete și utile care fac bine pacienților cu arsuri și de care aceștia vor putea beneficia în perioada imediat următoare.
 
Am avut deja o primă întâlnire cu organizațiile de pacienți, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat și cu medici care tratează pacienții cu arsuri și cu profesioniștii din sănătate care se ocupă de acest subiect. De altfel, solicităm propuneri de la toți factorii interesați, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienții din România .
 
Rămânem în contact cu asociațiile de pacienți. Mulțumesc Ministerului Sănătății pentru deschidere și sprijin”, a declarat preşedintele CNAS Andrei Baciu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?