Prima pagină » Premierul îl somează pe ministrul Dezvoltării să monitorizeze proiectele pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Premierul îl somează pe ministrul Dezvoltării să monitorizeze proiectele pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, că obiectivele prioritare în acest moment sunt şcolile, spitalele şi clădirile publice unde îşi desfăşoară activitatea un număr mare de persoane şi i-a cerut ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, să monitorizeze modul de punere în practică a acestor proiecte.

Şeful Executivului a mai spus că acolo unde nu va exista resursa financiară de la fondul de rezervă responsabilii vor trebui să se coordoneze cu Ministerul de Finanţe şi să identifice soluţiile de asigurare a finanţării pentru aceste consolidări.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, ca prin acest comitet să monitorizeze realizarea tuturor proiectelor privind consolidarea clădirilor cu risc seismic.

„Nu ne putem plânge de planuri şi proiecte, ceea ce putem să constatăm este faptul că ele suferă din punct de vedere al punerilor în aplicare. Vă rog să avem un instrument, la nivelul Comitetului, prin care să monitorizăm evoluţia punerii în aplicare a tuturor acestor proiecte. Dumneavoastră le veţi aproba, ele sunt în coordonare la nivelul ministerului, dar aş dori foarte mult să avem contribuţia de responsabilitate a autorităţilor locale, pentru că la nivelul lor există responsabilitatea faţă de tot ceea ce se realizează în comunităţi şi atunci stabilim. Vă rog să veniţi cu propuneri concrete, luăm decizia în comitet şi o transmitem ca atare”, a spus premierul.

Pe lângă programele finanțate din bugetul stat, Nicolae Ciucă a subliniat și importanța proiectelor care sunt în derulare prin fonduri europene.

„Obiectivele prioritare sunt elementele de infrastructură din ministerul Educaţiei, respectiv şcolile şi celelalte clădiri în care se desfăşoară procesul de învăţământ precum şi spitalele şi clădirile publice unde îşi desfăşoară activitatea un număr mare de persoane”, a afirmat premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?