Prima pagină » Putin amenință dur: Suntem înjunghiați pe la spate, ambițiile unora au dus la înaltă trădare

Putin amenință dur: Suntem înjunghiați pe la spate, ambițiile unora au dus la înaltă trădare

by A. Ionut
0 comment

Unii ruşi au fost atraşi într-o ”aventură criminală”, acuză sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, fără să citeze explicit gruparea paramilitară rusă Wagner a lui Evgheni Prigojin, relatează BBC News.

Viitorul Rusiei este în joc, avertizează el şi califică acţiunile răzvrătiţilor drept o înjunghiere în spate. Ambiţiile nemăsurate ale unora au condus la ”înaltă trădare”, fără să-l numească pe şeful grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin.

Putin a anunat că cei care provoacă disensiuni în societatea rusă vor fi ”pedepsiţi inevitabil”. Un regim antiterorist a fost instituit în capitala rusă, Moscova şi în mai multe regiuni, mai spune liderul de la Kremlin.

Putin anunţă că toate ”ordinele necesare au fost date” în vederea soluţionării acestei crize şi se angajează să apere Rusia.

Liderul de la Kremlin şi-a încheiat această intervenţie foarte scurtă, fără să-l meţioneze pe Evgheni Prigojin. Putin i-a menţionat pe mercenarii Wagner – însă lăudându-i că luptă pentru Rusia.

Mercenarii Wagner au luptat pentu Rusia, iar şeful lor, Evgheni Prigojin, avea, de ani de zile, legături strânse cu liderul de la Kremlin. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?