Prima pagină » Rareș Bogdan vrea să fie vicepremier după rotativă. Discuții cruciale între liberali

Rareș Bogdan vrea să fie vicepremier după rotativă. Discuții cruciale între liberali

Președintele Consiliului Județean Ilfov va conduce PNL București

by B. R.
0 comment

Liberalii au avut miercuri, la Vila Lac, discuții decisive pentru soarta partidului după rotativă. Europarlamentul Rareș Bogdan și-a anunțat colegii că urmează să își depună candidatura pentru funcția de vicepremier după rotativa din mai. Misiunea de a conduce PNL București îi va reveni vicepreședintelui Thuma Hubert, președintele Consiliului Județean Ilfov.

Întâlnirea liberalilor de la vila din Snagov a avut ca principal subiect abordarea rotativei guvernamentale și stabilirea miniștilor care vor fi propuși în viitorul cabinet condus de PSD. Potrivit unor surse, Vasile Blaga a fost cel care a cerut să fie desemnați doar oameni din prima linie a PNL-ului. Rareș Bogdan ar fi ținut un discurs lung în care a anunțat că nu mai vrea să aștepte și că vrea să ia puterea. Totuși, actualul europarlamentar a anunțat că, dacă Emil Boc sau Ilie Bolojan vor să preia funcția de vicepremier, el va renunța la această idee. „Cei doi sunt mai buni decât mine”, ar fi spus fostul prezentator TV.

După ce Thuma Hubert a fost desemnat pentru următoarele două luni președinte PNL București, europarlamentarul Dan Motreanu le-ar fi arătat liberalilor un sondaj pentru Primăria Capitalei, iar pe primul loc s-ar situa Rareș Bogdan – 29 %, urmat de Dan Motreanu – 18%, Lucian Bode – 14% și Sebastian Burduja – 12%. Motreanu a adus date și la nivel național. În sondajele prezentate de europarlamentar, PNL ar fi cotat cu 20-22%,

Și scenariul alegerilor anticipate a fost discutat la Vila Lac. Conducerea liberalilor a exclus însă această idee. Comasarea alegerilor din 2024 rămâne însă în picioare. Se pare că ar exista două variante: locale și parlamentare sau locale cu primul tur de la prezidențiale, ultima fiind varianta agreată de social-democrați.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?