Prima pagină » Sorin Grindeanu „a uitat” că a semnat pentru prag de 200.000 de lei la abuz în serviciu când era premier. Grindeanu: Nu pot să emit păreri despre această parte a Justiției

Sorin Grindeanu „a uitat” că a semnat pentru prag de 200.000 de lei la abuz în serviciu când era premier. Grindeanu: Nu pot să emit păreri despre această parte a Justiției

by A. Ionut
0 comment

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a precizat că Ministerul Justiţiei ar fi trebuit să ofere un punct de vedere înainte ca Senatul să voteze proiectul de lege care aduce modificări Codului penal şi instituie un prag valoric de 250.000 de lei pentru abuzul şi neglijenţa în serviciu.

„Nu pot să emit păreri în ceea ce priveşte această parte a Justiţiei şi nu am să o fac nici acum. Nu am participat duminică seara la coaliţie. Nu am avut niciun fel de discuţie pe această speţă, colegii mei ştiind că nu doresc să mă implic de niciun fel pe subiecte legate de justiţiei şi îmi păstrez această linie. Am văzut că Ministerul Justiţiei a dat un punct de vedere. Probabil că trebuia să îl dea mai dinainte, înainte de votul din Senat”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu susține acum că nu dorește să se implice în chestiuni legate de „această parte a Justiției”, chiar dacă, în 2017, când Grindeanu era premier, a semnat celebra OUG 13, care stipula un prag de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu, o valoare nu cu mult mai mică decât cea votat ieri de senatori.

Mai mult, prin acea ordonanţă din 2017, PSD şi Guvernul Grindeanu au încercat să instituie amnistia şi graţierea pentru o categorie largă de infracţiuni, de care ar fi beneficiat şi unii dintre oficialii PSD, printre care și Liviu Dragnea, preşedintele partidului la acea vreme.

După votul de ieri din Senat, ministerul Justiţiei a precizat că „nu există nicio referinţă concretă” în deciziile Curţii Constituţionale a României sau în avizele Comisiei de la Veneţia cu privire la valoarea economică sau financiară a unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a anunţat că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat susţinerea liberalilor pentru pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu propus de Ministerul Justiţiei, precizând că liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a fost mandatat să susţină acest amendament la Cameră.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?