Prima pagină » Surse: Ordonanţa reducerilor nu intră săptămâna aceasta în Guvern. 15 mai, termenul pentru îngheţarea angajărilor la stat

Surse: Ordonanţa reducerilor nu intră săptămâna aceasta în Guvern. 15 mai, termenul pentru îngheţarea angajărilor la stat

by A. Ionut
0 comment

Potrivit unor surse guvernamentale, Ordonanţa cu reducerile de cheltuieli nu va intra săptămâna aceasta în şedinţa de Guvern, pentru că este aşteptată o analiză de la Ministerul de Finanţe şi ulterior o decizie finală în coaliţie. Executivul şi-a stabilit data de 15 mai pentru îngheţarea angajărilor la stat.

În privinţa supraimpozitării, dorită de social-democraţi, aceasta nu se poate face prin Ordonanţă, ci doar prin lege. Şi în acest caz, este nevoie de analiza de la Finanţe, privind cota de supraimpozitare.

”România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă, pentru că ea trebuie făcută pe globalizarea veniturilor, ceea ce la noi nu se poate face acum’’, au mai spus sursele guvernamentale. De asemenea, cumulul pensiei cu salariul la stat nu va intra în Ordonanţă, ci se va reglementa tot prin lege.

Legat de împărțirea ministerelor la rotativă, aceleași surse spun că încă nu a fost luată nicio decizie clară, dar au fost discuții în coaliție pe marginea acestui subiect.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?