Prima pagină » Nicolae Ciucă anunță că fermierii vor primi în total 50 de milioane de euro

Nicolae Ciucă anunță că fermierii vor primi în total 50 de milioane de euro

Premierul a transmis că importurile din Ucraina vor fi oprite cel puțin o lună

by B. R.
0 comment

Importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță provenite din Ucraina vor fi oprite până luna viitoare. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă, premierul României. Primul ministru spune că fermierii români vor primi în total 50 de milioane de euro: 40 de milioane de la Comisia Europeană și încă 10 milioane de la Guvernul României. 

“Comisia a decis să activeze clauza de salvgardare pentru importurile de grâu, porumb, floarea-soarelui și rapiță, provenite din Ucraina. Măsura va fi în vigoare până pe 5 iunie 2023, când va exista o nouă discuție pentru o eventuală prelungire. Spre deosebire de alte țări afectate, România a avut poziția corectă și nu a luat o decizie unilaterală, respectând atât normele și regulile europene, cât și interesele fermierilor români”, a transmis primul ministru Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat și câți bani vor primi fermierii români afectați de importurile de produse agricole din Ucraina: “Comisia Europeană propune acordarea unei a doua tranșe de compensații pentru fermierii români, estimată la aproximativ 30 milioane de euro. Pachetul de ajutor financiar pentru România, Polonia, Slovacia, Ungaria și Bulgaria va fi discutat și aprobat foarte curând de instituțiile europene. Acești bani vor veni în plus față de cele 10 milioane euro aprobate deja de Comisie prin primul pachet de ajutor, la care Guvernul României a adăugat încă 10 milioane euro”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?