Prima pagină » Tensiunile escaladează între Rusia și Japonia, rușii au tras rachete în Marea Japoniei

Tensiunile escaladează între Rusia și Japonia, rușii au tras rachete în Marea Japoniei

by A. Ionut
0 comment

Marina rusă a tras rachete supersonice anti-navă asupra unei ţinte simulate în Marea Japoniei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

“Navele Flotei Pacificului purtătoare de rachete au tras rachete de croazieră Moskit asupra unei ţinte marine inamice simulate în Marea Japoniei. Ţinta, situată la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri, a fost lovită cu succes de două rachete de croazieră Moskit”, a precizat ministerul.

Racheta Moskit P-270, sau SS-N-22 Sunburn în nomenclatorul NATO, este o rachetă de croazieră supersonică cu rază medie de acţiune de origine sovietică, capabilă să distrugă o navă pe o rază de până la 120 km.

Lansarea rachetelor are loc la o săptămână după ce două avioane de bombardament strategic rusesc, capabile să transporte arme nucleare, au survolat Marea Japoniei timp de peste şapte ore, în ceea ce Moscova a declarat că a fost un “zbor planificat”.

Ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi a declarat că Tokyo va rămâne vigilent faţă de operaţiunile militare ale Moscovei, adăugând totodată că nu au fost raportate pagube în urma lansărilor de rachete.

“Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina continuă, forţele ruseşti devin, de asemenea, mai active în Orientul Îndepărtat, inclusiv în vecinătatea Japoniei”, a menţionat Hayashi.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?