Prima pagină » Stațiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 75% cu ocazia sărbătorilor pascale

Stațiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 75% cu ocazia sărbătorilor pascale

by Maria I.
0 comment
Stațiunile de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 75% cu ocazia sărbătorilor pascale

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 75% cu ocazia Sărbătorilor Pascale, anumite unităţi turistice fiind la capacitate maximă (90-100%) iar altele la jumătate din capacitate (50-60%), informează Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, marți.

“Traficul de DN1 a fost foarte aglomerat şi s-a circulat bară la bară atât în Vinerea Mare cât şi în a doua zi de Paşte, luni. S-au format coloane de maşini între localităţile Breaza şi Comarnic pe sensul către Sinaia la urcare, şi la Buşteni, Sinaia şi Comarnic pe sensul de coborâre către capitală”, se arată în comunicatul APDT Prahova.

În ceea ce privește vremea, aceasta a fost mai îngăduitoare sâmbătă pentru cei care au ales să petreacă Paștele pe Valea Prahovei.  Temperaturile s-au mai îmbunat şi i-au făcut pe mulţi să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleş din Sinaia şi Palatul Cantacuzino din Buşteni. Turiştii au zăbovit la terase, iar alţii au petrecut în natură pe trasee montane. Castelul Peleş, un colţ de istorie care va rămâne mereu o atracţie pentru călător, prin misterul şi exotismul său, a fost vizitat în weekendul Paştelui de sute de persoane.

Conform sursei citate, au fost amenajate şi deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta, Vâlcel, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2. Stratul de zăpadă a fost afectat, însă, de ploaie, se mai spune în comunicat.

Asociația informează că în prima zi de Paște, instalațiile de transport pe cablu au început programul cu publicul de la 10:00, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ceată, vânt) acestea au fost oprite.

De asemenea, Câmpina şi Breaza au fost ocupate în weekendul Paştelui în proporţie de 95%.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG. APDT Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte FAPT.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?