Prima pagină » Ciucă, despre ieftinirile lui Ciolacu: “Trebuie să fim siguri că piața e pregătită pentru așa ceva”

Ciucă, despre ieftinirile lui Ciolacu: “Trebuie să fim siguri că piața e pregătită pentru așa ceva”

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a transmis în această dimineață, după discuțiile cu miniștrii liberali, că proiectul ieftinirii alimentelor trebuie analizat cu mare atenție. “Trebuie să ne asigurăm că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot”, a transmis fostul premier. Acesta a precizat că urmărește și stadiul Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului, cel pe care Rafila refuză să-l aprobe.

“Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. În același timp, trebuie să fim siguri că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români, pentru ca aceștia să își permită să aplice prețuri mai mici. În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
Acesta a cerut de la ministrul Mediului, Mircea Fechet, ultimele informații despre localitățile afectate de inundații, dar și despre soluțiile pentru românii care au avut de suferit.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?