Prima pagină » Ciolacu tremură, semnalul care îl poate lăsa fără scaunul de premier. Iohannis: unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte

Ciolacu tremură, semnalul care îl poate lăsa fără scaunul de premier. Iohannis: unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte

Marcel Ciolacu primește o lovitură dură cu câteva luni înainte de rotativă. Liderul PSD ar putea să nu mai ajungă în fruntea Guvernului

by A. Ionut
0 comment

Klaus Iohannis nu este hotărât ce va face în luna mai atunci când ar trebui să aibă loc rotativa dintre PNL și PSD. Șeful statului a transmis un mesaj evaziv atunci când a fost întrebat despre schimbarea premierilor.

 Da, câteodată, unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut printr-o nevoie. Țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României. Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România.”

 

Reacția președintelui României este o lovitură dură pentru imaginea lui Marcel Ciolacu în partid în contextul în care mai sunt doar câteva luni până ar trebui ca PSD să preia funcția de premier. Neîncrederea lui Iohannis în capacitatea liderului PSD de a conduce guvernul i-ar putea slăbi lui Ciolacu din puterea pe care o are in partid.

 Imediat după declarațiile lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în care îl atacă din nou pe șeful statului. Mai mult, liderul social democrat susține că fără el în fruntea Executivului, România va fi aruncată în haos.

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?