Prima pagină » Ministrul Afacerilor Externe, despre pericolul de la graniță după atacul Rusiei pe Dunăre

Ministrul Afacerilor Externe, despre pericolul de la graniță după atacul Rusiei pe Dunăre

by A. Ionut
0 comment

Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a făcut o primă declarație, oficială, după atacul cu drone al Rusiei foarte aproape de granița României.

Întrebată dacă România este în vreun pericol, după ce Rusia a atacat porturi ucrainene de la Dunăre, aflate foarte aproape de teritoriul românesc, Luminița Odobescu a precizat că nu este cazul în acest moment.

„Este foarte important să subliniez faptul că nu avem semnale la acest moment că există riscuri la adresa României. Evident, avem un conflict major în vecinătatea noastră și are implicații directe asupra întregii regiuni, dar România la acest moment beneficiază de garanții solide de securitate, ca membru al NATO și al Uniunii Europene”, a precizat Luminița Odobescu, la RFI România.

Precizările direct de la ministrul Afacerilor Externe vin la patru zile de la atacul cu drone din apropierea României, la granița cu Ucraina. O explozie puternică s-a produs în portul Reni de pe Dunăre în dimineața zilei de luni, 24 iulie. Bombardamentele rușilor au vizat porturile ucrainene Reni (peste Dunăre de Galați) și Izmail (în Deltă).

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?