Prima pagină » VIDEO: Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate cu circ

VIDEO: Pensiile speciale ale parlamentarilor, eliminate cu circ

Ciolacu, către Șoșoacă: „Sunteți o minicinoasă ordinară!”

by B. R.
0 comment

Deputații și senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 382 de parlamentari au votat pentru după ce conducerea liberalilor a transmis că cei care nu votează eliminarea vor fi dați afară din partid. Votul a fost însă unul cu circ pentru că Diana Șoșoacă și-a adus un fluier și o talangă pe care le-a folosit inclusiv la tribuna plenului reunit, de multe ori dezbaterile fiind blocate.

Niciolae Ciucă, președintele Senatului , și-a început discursul cu “Începem reforma pensiilor speciale cu noi înșine”. “Arătăm că avem determinarea și voința necesare. Reforma pensiilor speciale ne-am asumat-o și in programul de guvernare. Acest lucru va aseza sistemul de pensii pe baze corecte, echitabil, cu reguli unitare aplicabile tuturor. Un al motiv important este pentru a accesa fondurile din PNRR, Romania nu-si permite sa piarda aceste fonduri. Pozitia PNL e constanta si consecventa pe acest subiect. Votăm în favoarea acestui demers. Pentru PNL nu paternitatea proiectului conteaza, ci care sunt efectele lui pentru credibilitatea Parlamentului, pentru sistemul de pensii si pentru societate in ansamblu. Mesajul profund al votului de azi e ca vrem sa asezam societatea si institutiile statului pe valori unitare si comune”, a transmis Ciucă.

Nicolae Ciucă a avut un mesaj și după vot: „Vrem să așezăm societatea și instituțiile statului pe reguli unitare și pe valori comune care să fie respectate și urmate de toți, fără excepții. Un alt motiv important al acestei reforme este determinarea de a accesa toate fondurile din PNRR. România nu își poate permite să piardă aceste fonduri, iar angajamentul Coaliției de guvernare este să realizăm toate jaloanele și reformele, inclusiv cea a pensiilor speciale, astfel încât să absorbim toți banii pe care îi avem la dispoziție”, a scris Ciucă pe Facebook.

Un moment tensionat a avut loc pe holurile Parlamentului în timpul declarațiilor pentru presă ale premierului Marcel Ciolacu. „Să vă duceți la ambasada Rusiei, Doamnă! Sunteți o mincinoasă ordinară”, a apucat să îi transmită Ciolacu Dianei Șoșoacă, cea care lansase un tir de acuzații la adresa lui. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?