Prima pagină » Marcel Ciolacu: Joi decidem dacă dăm Ordonanță de Urgență pentru scăderea prețului alimentelor de bază. Ministrul Finanțelor anunță că unele produse s-ar putea scumpi

Marcel Ciolacu: Joi decidem dacă dăm Ordonanță de Urgență pentru scăderea prețului alimentelor de bază. Ministrul Finanțelor anunță că unele produse s-ar putea scumpi

by A. Ionut
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că joi se decide dacă rămâne acord sau intră ordonanţă pe scăderea preţurilor la alimentele de bază, în urma discuţiilor cu cei din sistem. Ciolacu susține că se insistă pe Ordonanţă pentru un echilibru în tot sistemul.

”Joi o vedem dacă rămâne acord sau intră ordonanţă, mâine se hotărăşte cu cei din retail, din sistem. Se insistă pe Ordonanţă pentru un echilibru în tot sistemul, aici vorbim şi de produsele din România cât şi de cele din import”, a spus preşedintele PSD. 

Premierul Marcel Ciolacu susține că e nevoie de acest efort mixt din partea statului şi din partea privaţilor, pentru a duce inflaţia până la sfârşitul anului la o singură cifră şi o stabilitate şi o creştere a nivelului de trai.

”Vorbim numai de produsele cele mai dorite de către noi toţi şi necesare”, a mai spus Ciolacu, conform news.ro.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a declarat luni că pentru anumite alimente, TVA-ul va crește de la 9% la 19%.

“E o măsură care trebuie discutată în coaliție și la nivelul Guvernului României (creşterea TVA pentru anumite alimente de la 9% la 19%).

Ce pot să vă spun cu certitudine este că în momentul de față pentru sectorul agroalimentar, avem această cotă redusă de TVA de 9% pentru toate produsele agroalimentare, că avem 9% aplicat orizontal pentru toate produsele alimentare, iar noi discutăm de acest pachet de alimente de bază.

Restul de produse alimentare ar urma să intre pe cota standard de TVA (19% – n.r.) și care s-ar aplica pentru toți consumatorii și pentru întreaga populație”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la Antena 3 CNN.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?