Prima pagină » Acuzații dure în coaliție: PSD răspunde cu un atac pe la spate la fiecare gest onest al premierului

Acuzații dure în coaliție: PSD răspunde cu un atac pe la spate la fiecare gest onest al premierului

by B. R.
0 comment

Dan Motreanu, prim-vicepreședintele PNL, a avut o postare dură pe Facebook la adresa social-democraților. Motreanu spune că strategia PSD este să-l atace pe premier de fiecare data când acesta face un gest onest. Scandalul a pornit de la demisia șefului ANAF, Lucian Heiuș.

”Adevărul despre situația finanțelor țării se știe! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, îl cunoaște fiecare angajat din Ministerul Finanțelor și din ANAF. Demisia lui Lucian Heiuș a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanțelor incompetent, ținut în funcție doar de decizia politică a PSD. Cu toate acestea, PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre Dan Motreanu, parteneriatul cu PSD! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă, ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numește asta strategie, românii viclenie și perfidie! Știu că pe cei de la PSD nu îi pot convinge să renunțe la minciuni. Nu le răspund lor, mă adresez românilor care merită să știe adevărul. Încasările ANAF au crescut față de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuș, dar Adrian Câciu a reușit să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deși a introdus noi taxe. Vorbele goale ale pesediștilor nu pot acoperi incompetența ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanțelor și adevărul va ieși la lumină. Adevărul pe care deja îl știm!” a scris prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, pe Facebook. 

Mesajul lui Motreanu vine după ce Adrian Câciu l-a acuzat pe Lucian Heiuș, fostul șef ANAF, că a a încasat prea puțini bani de la români. “Pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite și taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei. Așadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare. Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat” a spus Adrian Câciu, ministru de Finanțe PSD, după demisia lui Heiuș. 

Fostul șef ANAF i-a răspuns imediat lui Câciu: ”Programul de încasări este net 156,9 miliarde lei, iar declaratul de care spune dânsul este declaratul brut 159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 de pensii, fondul de tranziție energetică, contribuții de sănătate, etc, în total 16,7 miliarde lei) și mai rămân net declarate 142,6 miliarde lei. ANAF a încasat 148 miliarde lei cu 5,5 miliarde mai mult față de totalul declarat net”. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?