Prima pagină » Dosarul de plagiat al premierului a fost clasat: Fapta nu există

Dosarul de plagiat al premierului a fost clasat: Fapta nu există

by B. R.
0 comment

Parchetul General a anunțat că premierul nu poate fi acuzat de fals în dosarul în care a fost reclamat că a plagiat în teza de doctorat. Și asta pentru că diploma este doar un act care certifică/atestă titlul de doctor şi nu constituie un înscris oficial fals în sensul legii penale.

Totul a pornit după ce o persoană l-a denunțat pe Nicolae Ciucă. În actul respectiv scrie că “infracţiunea de uz de fals este săvârşită în formă continuată, teza de doctorat plagiată fiind folosită la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii, ca realizare profesională notabilă şi suport pentru avansările ulterioare”. Reacția Parchetului a venit în urmă cu puțin timp – Parchetul consideră că premierul nu poate fi acuzat de această infracţiune, deoarece diploma de doctor nu este considerată un act oficial fals, în sensul legii penale. “Fapta nu există”, a concluzionat Parchetul General.

Premierul și-a susținut nevinovăția pe toată perioada acestui scandal: “În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar şi în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menţionată cel puţin într-un loc sursa bibliografică. Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit şi de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată. Sintagme şi formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen ‘pilon de stabilitate’ etc.) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica -, unde semantica trebuie neapărat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate”, a afirmat Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?