Prima pagină » Vești bune pentru români, de astăzi se pot face plăți prin cardurile pentru energie

Vești bune pentru români, de astăzi se pot face plăți prin cardurile pentru energie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că până începând de astăzi, 20 februarie, se pot efectua plăți pentru facturile la utilități prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile. Cardurile sunt emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română.

by A. Ionut
0 comment

Românii pot intra în posesia  cardurilor pentru energie direct de la poștaș,  la orice oficiu poștal din mediul urban sau  la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural sau online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziție

În primele 3 ore în care s-au putut folosi cardurile s-au înregistrat 9.000 plăți în valoare de 3 milioane lei.

„Iată că am ajuns și în acest punct, în care cardurile de energie devin operaționale. Mă bucur că am reușit să adaptăm mecanismul din mers și să oferim beneficiarilor libertate deplină atât în ceea ce privește tipul de facturi ce pot fi achitate, cât și în ceea ce privește modalitatea prin care se efectuează plata. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a livrat banii în conturile Poștei Române, iar începând de astăzi toți cei care au cardul pot efectua plăți, prin cele trei metode deja cunoscute: direct la poștaș, la oficiu sau prin intermediul aplicației de pe site-ul Poștei. Reamintesc faptul că pentru prima tranșă acest sprijin poate fi utilizat până la vară, așa că nu este nevoie să se grăbească nimeni, oamenii au tot timpul să își achite datoriile prin intermediul ajutorului oferit de Guvern din bani europeni. Cei care sunt într-o situație incertă și se verifică zilele acestea dacă sunt într-adevăr eligibili, să stea fără grijă pentru că nu există riscul să nu primească ajutorul dacă li se cuvine conform legii. Listele se actualizează, se vor tipări și pentru ei carduri, vor avea, de asemenea, timp până la vară să epuizeze prima tranșă”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

În total, Poșta a distribuit cardurile în 1,7 milioane de gospodării, iar alte 700.000 de carduri urmează să ajungă în perioada următoare. Prin intermediul programului, aproximativ 4 milioane de persoane vor fi sprijinite cu două tranșe de 700 lei pentru achitarea facturilor la utilități, în contextul crizei energetice.

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

  1. a) Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  2. b) Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Primesc bani doar pensionarii peste 60 de ani, pensionarii de invaliditate, persoanele cu handicap, dar şi familiile cu alocaţie de susţinere sau cu ajutor social. Trebuie să fie respectată și o condiție. Venitul net nu trebuie să depășească 2.000 de lei.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?