Prima pagină » Ministrul Educației anunță că 15.000 de sindicaliști au renunțat deja la grevă

Ministrul Educației anunță că 15.000 de sindicaliști au renunțat deja la grevă

by B. R.
0 comment

Ligia Deca, ministrul Educației, a avut azi o întâlnire cu reprezentanții elevilor, părinților și sindicaliștilor. Tema discuției a fost regândirea calendarului examenelor în contextul grevei din educație. Ministrul a anunțat că este posibil ca examenele să rămână la aceleași date în contextul în care tot mai multe cadre didactice renunță la greva.

“Ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României și ca urmare a ordonanței de urgență 53, de la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învățământ, putem anunța că în acest moment, de la momentul ordonanței, de la momentul adoptării ordonanței și până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă. În ceea ce privește procentul de personal aflat în grevă la nivelul județelor, o să dau doar ilustrativ exemplu. Avem județe care au în jur de 25% participare din total personal la grevă. Mă refer aici la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli și asta ne permite, așa cum am discutat încă de ieri, domnul secretar de stat, Sorin Ion, a discutat încă de ieri cu inspectorii școlari ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să se poată organiza un program de recuperare în așa fel încât până la finele cursurilor, până la finele anului școlar, să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii”, a decarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Ministrul a anunțat că mâine vor fi noi discuții cu sindicatele și că sper ca greva să înceteze după negocierile pe legea salarizării.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?