Prima pagină » O dronă condusă de inteligența artificială și-a eliminat operatorul

O dronă condusă de inteligența artificială și-a eliminat operatorul

by B. R.
0 comment

Inteligența artificială devine tot mai prezentă în viețile oamenilor, iar folosirea lor în armată nu este o noutate. Totuși, în cadrul unui test virtual, o dronă militară americană a fost controlată pentru prima dată de AI. Inteligența artificială a decis să își ucidă operatorul pentru că l-ar fi împiedicat să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Niciun om nu a fost rănit, însă toată lumea a fost surprinsă când a văzut la ce strategii a apelat inteligența artificială. Informațiile au fost făcute publice de colonelul Tucker ‘Cinco’ Hamilton, şeful operaţiunilor AI din cadrul forţelor aeriene americane.

„Sistemul a început să îşi dea seama că, deşi identifica ameninţarea, uneori operatorul uman îi spunea să nu ucidă acea ameninţare, însă drona îşi atingea obiectivele prin uciderea acelei ameninţări. Deci, ce a făcut? A ucis operatorul. L-a ucis pe operator pentru că acea persoană îl împiedica să îşi îndeplinească obiectivul”, a explicat oficialul.

„Am antrenat sistemul: „Hei, nu omorâţi operatorul – asta e rău. Vei pierde puncte dacă faci asta”. Şi atunci, ce începe să facă? Începe să distrugă turnul de comunicaţii pe care operatorul îl folosea pentru a comunica cu drona ca să o împiedice să ucidă ţinta”, a mai dezvăluit colonelul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?