Prima pagină » Război NATO-Rusia în 2024

Război NATO-Rusia în 2024

Tensiuni mari între NATO si Rusia

by A Ioana
0 comment
Război NATO-Rusia

Tensiuni majore între NATO și Rusia conform unor informații dezvăluite de cotidianul german Bild. Un document secret al Forțelor Armate Germane, indică posibilitatea unui conflict militar major cu scenariul unei invazii rusești în statele baltice ale NATO în luna iulie a acestui an.

În prevenirea unui asemenea scenariu, un război NATO-Rusia, oficialii apărării din Germania au luat măsuri pregătind Forțele Armate Germane  pentru un potențial atac hibrid din partea Rusiei în flancul estic al NATO.

Rapoartele indică desfășurarea de manevre militare în luna februarie ca răspuns la ceea ce se consideră o escaladare iminentă a tensiunilor dintre cele două părți.

O sursă exclusivă pentru jurnaliștii germani afirmă că, conform documentului secret al Bundeswehr, escaladarea este mult mai aproape decât se credea inițial. Cu toate că Rusia se confruntă cu probleme în Ucraina, Putin ar planifica deja un atac asupra NATO, adoptând o strategie brutală împotriva Occidentului, potrivit unui expert militar citat.

Documentul confidențial detaliază o posibilă evoluție a conflictului, cu evenimente desfășurate punctual, lună cu lună, având punctul culminant în desfășurarea a sute de mii de soldați NATO și începerea războiului în vara anului 2025.

Citește și Șoc în lumea mondenă

Scenariul construit de Bild că va exista un război NATO-Rusia, se concentrează pe aspectele de securitate, evitând specificarea unor detalii clare, cum ar fi numărul și deplasarea trupelor NATO. Raportul întocmit de armata germană, intitulat “Alianța de Apărare 2023”, indică începerea mobilizării Rusiei în februarie 2024, urmată de o ofensivă de primăvară în Ucraina și un atac asupra țărilor baltice în iulie. Se anticipă și un val de atacuri cibernetice și alte forme de război hibrid.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a replicat la acest articol, referindu-se ironic la documentul secret german despre modul în care NATO ar reacționa la un posibil atac hibrid rusesc în flancul estic al alianței, menționat că ar putea avea loc în iulie 2024.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova a comentat ironic la acest articol: “Am citit planul secret al Germaniei, care a fost scurs către Bild, un canal de informații. Este la fel de credibil ca un horoscop făcut anul trecut pentru Pești în Rac. Nu exclud posibilitatea ca partea analitică a Bundeswehr să fie asigurată de Ministerul german de Externe sub conducerea Annei Baerbock”.

Cotidian Bild 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?