Prima pagină » Mandat de arestare pentru Lukașenko: „Este complice la crimele de război în Ucraina”

Mandat de arestare pentru Lukașenko: „Este complice la crimele de război în Ucraina”

by B. R.
0 comment

Prin adoptarea unei rezoluții „referitoare la relațiile cu Belarus”, Parlamentul European a calificat pe Lukașenko drept un complice al războiului lui Putin împotriva Ucrainei.

Parlamentul European a consemnat, de asemenea, că președintele din Belarus este implicat în deportarea copiilor ucraineni, și astfel susține că Curtea Penală Internațională trebuie să emită un mandat de arestare pe numele acestuia. Rezoluția, publicată pe site-ul oficial al Parlamentului European, confirmă această poziție.

Potrivit rezoluției, guvernul de la Minsk este implicat alături de Kremlin în propagandă, dezinformare și promovarea discursului instigator la ură promovat de Rusia. De asemenea, deputații Parlamentului European au condamnat deciziile lui Lukașenko, de a găzdui toți copiii duși ilegal din Ucraina în lagărele “de sănătate”, locuri în care li se insuflă o “dragoste pentru tot ce este rusesc”.

Conform rapoartelor, Moscova a transferat ilegal 2.150 de copii ucraineni pe teritoriul Belarusului. Prin urmare, acțiunile dictatorului bielorus pot fi considerate o infracțiune împotriva umanității, ceea ce înseamnă că Lukașenka se încadrează în articolul din Tratatul de la Roma al Curții Penale Internaționale, pentru care ar putea fi acuzat și judecat.

Comisia Europeană a cerut Curții Penale Internaționale nu doar să emită un mandat de arestare pentru Lukașenko, ci și să impună noi sancțiuni împotriva oficialilor bieloruși implicați direct în deportarea copiilor ucraineni.

 În același timp, UE continuă să pledeze pentru eliberarea simplificată a vizelor pentru rezidenții din Belarus, în ciuda protestelor lui Lukașenko, care, dimpotrivă, cere ca acestea să fie înăsprite. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?