Prima pagină » Ciolacu nu mai speră la o alianță cu PNL

Ciolacu nu mai speră la o alianță cu PNL

Marcel Ciolacu: ar fi „foarte greu” să se poată realiza o alianţă PNL - PSD şi liste comune

by A Ioana
0 comment
alianță cu PNL

Într-un interviu acordat la Antena 3 și întrebat despre posibilă alianță cu  PNL  la alegeri, Marcel Ciolacu a respins ideea afirmând: „Timpul ne arată că nu. Nu poți să unești cele două familii. A existat USL. A fost făcută împotriva cuiva, a fost făcută împotriva președintelui Traian Băsescu. Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem dușmani, suntem adversari politici. Ăsta este adevărul, indiferent că reușim să comunicăm împreună și să ducem lucrurile într-o direcție corectă. Este foarte dificil să avem o alianță și liste comune în acest moment. Dar este posibil ca, după alegeri, dacă așa hotărăsc românii, să putem reface această coaliție” declară premierul în legătură cu o posibilă alianță cu PNL.

Citește și Război NATO-Rusia în 2024

Referitor la viitorul președinte al României, Marcel Ciolacu își exprimă dorința ca acesta să fie din partea PSD: ”Cred că după 20 de ani şi mai ales după multiple crize, este momentul, în România, să fie un preşedinte de stânga, un om care să simtă de stânga, să simtă într-o echitate socială. În momentul în care Partidul Social Democrat a intrat şi şi-a asumat această guvernare grea (…), ne-am uitat la cifre înainte de a ne asuma această guvernare. Cred că e cazul să fie un preşedinte de stânga, care să aducă o echitate socială şi nu să ne întoarcem iarăşi la un prag, la o criză”,a mai declarat Ciolacu.

În privința alegerii între funcțiile de președinte al României și prim-ministru, Marcel Ciolacu a afirmat că își dorește să nu îi fie „rușine” cu ceea ce a făcut în ultima perioadă: „Cel mai mult vreau să mă uit în oglindă şi pentru tot ceea ce am făcut în ultimul timp să nu îmi fie ruşine. Nu am nicio problemă să rămân un simplu parlamentar pe listele din Buzău”, a precizat şeful PSD. 

Când a fost întrebat dacă ia în considerare să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale, premierul a răspuns:

“Nu am luat în calcul acest lucru și nu l-am discutat în interiorul partidului. Iau în calcul ca PSD să fie pe primul loc la alegerile europarlamentare și să mă achit de funcția de prim-ministru față de români care m-au trimis în această funcție”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Sursa Antena 3

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?