Prima pagină » De ce omul politic e mai important decât partidul din spate

De ce omul politic e mai important decât partidul din spate

by B. R.
0 comment

S-a împământenit cumva la noi ideea că, fără sprijinul unui partid puternic, omul politic e condamnat la anonimat. În multe cazuri este valabil, mai ales la nivel central, în cazul celor cu funcții importante și foarte importante. Însă, dacă privim lucrurile pe plan local, cel mai important factor este calitatea omului. Alegătorul îl știe personal pe politician. De multe ori au fost colegi de grădiniță, școală, facultate, iar degeaba partidul îl împinge de la spate pe candidat dacă respectivul a lăsat o impresie negativă în comunitatea lui. 

Un exemplu care arată că omul este mai important decât partidul este cel al lui Simion Dragoș, viceprimar în Tulcea. În urmă cu trei ani, când mai erau doar două luni până la alegeri, s-a decis să intre în politică. Era sprijinit de Partidul Ecologist Român, o formațiune care, fără nicio supărare, nu poate fi comparată cu coloșii PNL, PSD… După ziua votului, mulți au rămas cu gurile căscate când au văzut că Simion și PER au devenit a treia forță politică din Tulcea. Granzii au fost surprinși atunci, dar au realizat că omul e mai important decât partidul din spate.

Din păcate, a devenit o regulă ca, atunci când cineva scoate cu entuziasm capul în lumea mare a politicii, să fie imediat neutralizat. Doar nu poate un nou-venit să strice combinațiile care se desfășoară de zeci de ani. Așa a fost și cazul viceprimarului Simion Dragoș căruia i-a fost retrasă orice atribuție de către edilul actual. Practic, a fost legat de mâini și de picioare până la următoarele alegeri.

“Eu am convingerea că noi toți putem să arătăm clasei politice «înțepenite» în scaune «moi» de prea mult timp, ce înseamnă puterea poporului. Cred că este momentul, după aceste perioade grele prin care am trecut și trecem cu toții, să deschidem ochii mari și să luăm deciziile corecte pentru noi! În mâinile noastre stă puterea ! Trebuie să ne exercităm dreptul constituțional și să luăm deciziile corecte pentru noi și pentru copiii noștri”, a scris revoltat pe Facebook viceprimarul din Tulcea. Practic, omul își pune toate speranțele în alegători. Nimeni nu este veșnic în politică, iar votul este judecata la care orice politician poate fi condamnat la anonimat pentru următorii patru ani.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?