Prima pagină » Alfred Simonis (PSD): Excludem o colaborare cu AUR. Şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată

Alfred Simonis (PSD): Excludem o colaborare cu AUR. Şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată

by B. R.
0 comment

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat la un post TV că PSD exclude o colaborare politică cu AUR după alegerile parlamentare din 2024. Simonis compară AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a rezistat în Parlament între 1992 şi 2008, fără a participa în mod substanţial la guvernare. PRM a făcut parte dintr-un singur guvern – Văcăroiu – unde a avut doar trei secretari de stat.

„AUR are o relaţie conflictuală cu toată lumea. Aţi văzut foarte clar poziţia exprimată vehement de primul-ministru şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că exclude categoric o formă de colaborare cu AUR. Din perspectiva mea, sunt în asentimentului domnului prim-ministru: exclud o colaborare cu cei de la AUR”, a spus Alfred Simonis la o emisiune difuzată la un post TV.

Întrebat dacă exclude o colaborare cu AUR şi din 2024 încolo, Alfred Simonis a răspuns: „Tocmai am spus. Nu mă refeream la mâine. Excludem o colaborare cu AUR”.

Alfred Simonis a comparat AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a fost izolat mereu în Parlament de restul formaţiunilor. PRM a atins apogeul politic la alegerile parlamentare din 2000, când a obţinut peste 20%. În acelaşi an, Corneliu Vadim Tudor a ajuns în finala prezidenţială, unde a fost învins de Ion Iliescu.

„Un partid de tipul AUR, aşa cum a fost şi PRM o perioadă lungă – şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată. Şi eram în anii ’90, când democraţia era mai fragedă ca acum. Eu cred că nu există posibilitate ca cineva să se alieze cu AUR, pentru că asta ar însemna nu doar o poziţionare greşită în raport cu lumea occidentală, ci un regres substanţial al României”, a completat Simonis.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?