Prima pagină » Baronii PSD scoși din joc de DNA: Arsene, Bădălău și Oprișan, acum Buzatu. Cine urmează

Baronii PSD scoși din joc de DNA: Arsene, Bădălău și Oprișan, acum Buzatu. Cine urmează

by B. R.
0 comment

În mai puțin de un mandat, PSD a pierdut unii dintre cei mai importanți baroni care conduceau județele de zeci de ani. De la Marian Oprișan din Vrancea, Nicolae Bădălău în Giurgiu, mai nou Dumitru Buzatu din Vaslui, dar și Ionel Arsene din Neamț, până la Paul Stănescu și Victor Ponta, cei mai influenți lideri PSD au pierdut susținerea partidului după ce au ajuns în vizorul legii.    

Cel mai recent caz care dărâmă influența baronilor PSD din regiunea Moldovei este Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de DNA când lua o mită 1,25 de milioane de lei. Procurorii anticorupție au găsit toată suma în bancnote de 500 de lei în portbagajul mașinii sale.

Dumitru Buzatu conducea Consiliul Județean Vaslui din 2012, însă avea o influență în județ încă din 2004 când era vicepreședintele Consiliului Județean. Fiul său, Tudor, a recunoscut faptul că a crescut practic în sediul PSD. În 2022, a ajuns în cea mai înaltă funcție trecută în CV-ul său: secretar de stat în fostul Guvern. Baronul PSD din Vaslui se lăuda încă din 2018 că nu mai pune gura pe carne, țigări și alcool. La 62 de ani se trezea cu noaptea în cap să tragă de fiare.

 

Un alt baron PSD care și-a pierdut puterea este chiar prieten și vecin de județ cu Buzatu, Ionel Arsene, BARONUL „ȘOSEȚELE”.

Liderul social-democrat a condus Consiliul Județean Neamț din 2016 până când a fost condamnat în martie 2023 la 6 ani și 8 luni de închisoare. Arsene a fost prins că a făcut trafic de influență pentru a-și înlătura un rival și să preia funcția pe care a ocupat-o 7 ani.

Un alt lider PSD este „Baronul Ficățel”. Nicolae Bădălău a stat 3 luni în arest preventiv după ce i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar pentru a oferi un contract firmei administrate de o rudă a sa.

Niculae Bădălău ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi când a fost interceptat. Baronul PSD a fost deputat, senator, prefect și unul dintre cei mai importanți lideri PSD din sudul țării.În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu, dar a scăpat pentru că Nicolae Ceauşescu a amnistiat toate condamnările mai mici de 10 ani, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Porecla de „ficățel” i se trage de la o învinuire pentru trafic de influență cu carne și organe de pasăre.

Ultimul caz care dărâmă influența PSD în regiunea Moldovei este Marian Oprișan, BARONUL „TOP MODEL”, DAR ȘI PORTOFEL

Baronul neclintit de 20 de ani din județul Vrancea a fost înlăturat în 2020 de Marcel Ciolacu.Supranumit și „Baronul Portofel”, Oprișan este unul dintre greii partidului, fiind încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu. „Stăpânul absolut al Vrancei” a devenit cel mai îndatorat fiu din județ. Are să îi dea mamei lui peste 1,5 milioane de euro.

Înainte de cele patru rânduri de alegeri din 2024, PSD scapă de cei mai influenți lideri cu o vechime de cel puțin 3-4 mandate în județele unde s-au aflat la cârmă.

O serie de scandaluri extrem de controversate din acest an au ajuns să tremure scaunele și altor fotolii ale liderilor PSD. De la scandalul azilelor groazei, la tragediile provocate de traficul de droguri și până la traiul abuziv și suspect al milionarilor, instituțiile încep să joace tare înainte de alegeri. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?