Prima pagină » Premierul anunță că “laptele și cornul” continuă până în 2029. Cum sunt ajutați fermierii

Premierul anunță că “laptele și cornul” continuă până în 2029. Cum sunt ajutați fermierii

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă, premierul României, a spus în ședința de Guvern că programul prin care elevii vor primi lapte și alte produse alimentare va continua până în 2029. Cea mai mare parte a banilor pentru acest program –  17,5 milioane de euro – vin din fonduri europene. În total, aproape 2 milioane de elevi și preșcolari vor beneficia de program în următorul an școlar.

“Astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență, continuăm aplicarea în România a Programului pentru Școli al Uniunii Europene și în perioada 2023-2029. Și în următorii ani, copiii și tinerii români care frecventează cursuri în sistemul de educație vor beneficia de lapte, produse de panificație, fructe și legume. Pentru viitorul an școlar estimăm că circa 1,9 milioane de preșcolari și elevi vor primi aceste alimente. Cea mai mare parte a finanțării este asigurată din fonduri europene aproximativ 17,5 milioane de euro pentru fiecare an școlar. Programul va fi extins de la trei zile la cinci zile”, a spus premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

Premierul a spus că fermierii și producătorii i-au transmis că acest program este foarte important pentru ei. “Tocmai din acest motiv, după aprobarea Ordonanței, Ministerul Agriculturii va veni în Guvern cu un proiect de Hotărâre prin care să creștem frecvența distribuirii de lapte în școli, așa cum am convenit cu producătorii”, a completat Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?