Prima pagină » Ciolacu promite bani pentru apărare în ciuda oricărei crize economice

Ciolacu promite bani pentru apărare în ciuda oricărei crize economice

by B. R.
0 comment

Premierul Marcel Ciolacu a spus marți în discursul de Ziua Marinei, de la Constanța, că vor fi bani pentru apărare indiferent de provocările economice. El a garantat că va menține alocarea a 2,5 la sută din PIB pentru armată.

În calitate de prim-ministru al României, datoria mea este de a asigura resursele necesare pentru înzestrarea şi modernizarea Forţelor Navale Române, dar şi pentru pregătirea militarilor din aceste structuri, care asigură apărarea naţională şi a întregii regiuni. În acest sens, după cum ştiţi, alocarea bugetară pentru apărare a crescut din acest an la 2,5% din PIB. Vă asigur că vom menţine acest nivel şi în anii următori, indiferent de provocările economice pe care le vom întâmpina. Este un angajament major şi necesar, în actualul context geo-strategic în care ne aflăm!”, a spus Marcel Ciolacu de Ziua Marinei.

Premierul a adăugat că militarii români sunt mai importanți decât armele achiziționate: ”Pe de altă parte, oricât de mulţi bani ar aloca de la Guvern, oricât de multe echipamente s-ar achiziţiona prin Ministerul Apărării pentru înzestrarea Forţelor Navale Române, obiectivele de securitate naţională şi euro-atlantică nu pot fi îndeplinite fără contribuţia celui mai important factor, respectiv factorul uman”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?