Prima pagină » Adevărul despre alegerile anticipate. Planul PSD în prag de rotativă, ce va face Klaus Iohannis

Adevărul despre alegerile anticipate. Planul PSD în prag de rotativă, ce va face Klaus Iohannis

by A. Ionut
0 comment

Președintele Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată despre alegerile anticipate. Șeful statului spune că decizia este in mâinile Coaliției.

„Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a înțeles că vor veni multe crize, politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuie guvernată de un guvern cu o susținere solidă în Parlament, așa s-a creat coaliția care guvernează mai bine de un an, cu un guvern condus de premierul Ciucă, care a reușit să evite un impact grav al tuturor crizelor prin care am trecut până acum, atât criza energetică cât și cea de securitate. Am fost întrebat de mai multe ori dacă sunt mulțumit de felul în care s-a guvernat. Da, sunt mulțumit, fiindcă ce trebuia să facă ocaliția și guvernul au făcut-o cu succes prin criză. Ah, că nu absolut toate detaliile s-au rezvolvat? E iarăși adevărat, dar nu cred că se aștepta cineva ca aceasta coaliție să funcționeze numai cu foarte bune înțelegeri și numai cu soluții ideala. E o coaliție complicată între PNL și PSD. Trebuie să vedem partea plină a paharului. S-au ințeles și au rezolvat problemele cu care s-au confruntat.

Întrebarea care se pune în spațiul public e cum se continuă fiindcă în câteva luni sau săptămâni trebuie să se producă rotația. Eu cred că această rotație e posibilă și se va întâmpla. Nu cred că în momentul de față există o alternativă viabilă la această coaliție. Și toate partidele au înțeles acest lucru. În același timp, această rotație va veni cu probleme suplimentare care vor fi negociate. În măsura în care va fi nevoie, mă voi implica pentru a asigura stabilitatea și bunul mers al lucrurilor.

Dacă nu se întâmplă așa, și lucrurile se îndreaptă spre alegerile anticipate, care nu sunt prevăzute în Constituție, evident ele pot avea loc, e complicat de ajuns acolo, evident va fi decizia coaliției. Eu mă voi implica pentru a garanta stabilitatea țării, pentru a garanta un mers normal al lucrurilor publice. Până la urmă, alegeri vor fi, cel mai târziu la sfârșitul anului viitor. Eu cred că se va întâmpla rotația la conducerea guvernului, eu sunt convins că această coaliție va merge mai departe.”, a răspuns președintele Klaus Iohannis.

Social-democrații se agită și își fac calcule având în vedere că Marcel Ciolacu par să preia în curând funcția de premier. Și nu se anunță un an ușor pentru PSD pentru că decidenții trebuie să rezolve mai multe crize. Un pas riscant înainte de alegeri, iar tensiunea crește în partid.

Conform surselor politice, liberalii merg în continuare pe scenariul agreat. Vor să respecte protocolul de guvernare și angajamentele asumate în cadrul acestuia. Există deja discuții despre momentul și modul în care va avea loc rotativa. Mai mult, potrivit surselor, PNL a format deja o echipă pentru această tranziție, dar prioritatea liberalilor rămân angajamentele asumate în fața românilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?