Prima pagină » PSD vrea suspendarea exporturilor de cereale în România

PSD vrea suspendarea exporturilor de cereale în România

by B. R.
0 comment

Social-democrații au cerut Ministerului Afacerilor Externe să pornească negocieri cu autoritățile din Ucraina pentru oprirea temporară a exporturilor de cereale pe piața de la noi, după modelul polonez.

”PSD consideră că România trebuie să fie în continuare alături de Ucraina și să asigure tranzitul cerealelor din această țară către state terțe din Uniunea Europeană și către rutele comerciale din Marea Neagră. Dificultățile majore întâmpinate de fermierii români ca urmare a facilitării comerțului cerealelor ucrainene trebuie să fie rezolvate printr-un dialog diplomatic constructiv între cele două state. Ministerul Agriculturii din România este pregătit să asigure sprijinul tehnic reprezentanților MAE în cadrul discuțiilor diplomatice cu partea ucraineană. Totodată, PSD propune ca România să susțină în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER) ca Regulamentul 70/2022 privind regimul taxelor vamale pentru produsele ucrainene să fie aplicat diferențiat la nivelul Uniunii”, au precizat social-democrații într-un comunicat de presă.

Cei din PSD susțin că statele UE care își asigură consumul din producția proprie ar trebui să permită doar transportul cerealelor ucrainene către statele membre care au nevoie de ele. În viziunea social-democraților, măsura ar fi echitabilă pentru fermierii ucraineni, dar și pentru cei din statele UE.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?