Prima pagină » Rareș Bogdan, reacție vehementă la vestea că ar putea fi desființat Muzeul Brătienilor: de neiertat!

Rareș Bogdan, reacție vehementă la vestea că ar putea fi desființat Muzeul Brătienilor: de neiertat!

by B. R.
0 comment
Rareș Bogdan, despre aderarea României la Spațiul Schengen: România are o fereastră de oportunitate cum nu a avut până acum. Cei din Austria vor face o vizită în România şi foarte probabil vor da un mesaj extrem de clar

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, are o reacție extrem de dură la vestea că Vila Florica sau Muzeul Brătienilor ar putea fi desființat prin OUG care reorganizează instituțiile de stat. Rareș Bogdan a declarat că liberalii vor aștepta să apară forma finală a OUG, iar apoi vor încerca să negocieze din toate puterile pentru a menține o instituție „simbol pentru PNL și pentru istoria modernă a României”.  

”Nu poate funcționa nici măcar ca o glumă desființarea Vilei Florica, pentru că acel loc ține de istoria și de fibra PNL, dar și de istoria modernă a României. Sunt convins că nu se poate întâmpla nici măcar sub formă de accident pentru că ar fi unul de neiertat la scara istoriei. 

În momentul în care se va scrie această OUG, varianta finală, vom putea să vedem situația legată de Vila Florica, dar și de bibliotecile din Harghita, Covasna, Mureș, de bibliotecile sătești și județene și toate celelalte instituții care țin de fibra și cultura unui popor. 

Chiar dacă de foarte multe ori sunt subfinanțate, chiar dacă de multe ori sunt lăsate la marginea priorităților unei guvernări sunt cele care ne păstrează fibra, credința și originile.

Presa a semnalat această problemă, dar sunt convins că problema va fi rezolvată în cel mai bun mod cu putință de către reprezentanții Ministerului Culturii și de către oficialii guvernamentali”, a declarat Rareș Bogdan. 

Prim-vicepreședintele PNL a ținut să explice că liberalii nu se opun reorganizării din sistemul bugetar și arată că avem o mare problemă: populația a scăzut cu 5 milioane de oameni, dar în schimb numărul bugetarilor a crescut cu 500.000. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?