Prima pagină » Reacția lui Ciucă după anunțul președintelui de amânare a rocadei: “Să nu facem greșelile făcute timp de 30 de ani!”

Reacția lui Ciucă după anunțul președintelui de amânare a rocadei: “Să nu facem greșelile făcute timp de 30 de ani!”

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat după ce președintele Iohannis a declarat că rocada poate fi amânată până la stoparea grevei profesorilor. Ciucă spune că a reușit să țină țara pe o direcție stabilă și mai mult de atât nu poate face. El a tras și un semnal de alarmă: “Să nu facem greșelile făcute timp de 30 de ani!”.  

“Depinde de noi toți și depinde de a înțelege situația și contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acestor acțiuni de protest am căutat sa demonstrăm ca înțelegem că profesorii din România merită sa fie situati pe grila de salarizare acolo unde trebuie sa fie. Am avut un dialog deschis și am fost cât se poate de disponibil pe ceea ce poate să ofere Guvernul în acest moment. Fac apel la dânșii să înteleaga să nu ne împingă sa facem aceleași greșeli făcute de 30 de ani. Ne-am asumat prin PNRR să venim cu o nouă Lege a Salarizării, am făcut toate procedurile pentru a devansa această lege și la 15 iulie ne dorim finalizat proiectul. Educația va fi prima categorie socială, va avea prioritate.  Dacă nu am înțeles nimic din greșelile făcute înseamnă ca mergem din gresșala în greșeala”, a spus premierul.

Ciucă a subliniat că țara noastră este una dintre națiunile cu cea mai consolidată stabilitate. “Avem nevoie de stabilitate. Eu mai mult de atât nu am ce să fac”, a încheiat șeful Guvernului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?