Prima pagină » Liderii Coaliției anunță amânarea rocadei guvernamentale până la soluționarea grevei

Liderii Coaliției anunță amânarea rocadei guvernamentale până la soluționarea grevei

Ciucă, anunț de lângă Ciolacu și Kelemen Hunor: Azi trebuia să îmi depun mandatul, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele

by B. R.
0 comment

Rocada guvernamentală va fi amânată până când va fi găsită o soluție pentru oprirea grevei cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de premier, care i-a avut alături pe ceilalți doi lideri ai coaliției: Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

“Guvernul pe care îl conduc are o susținere politică clara, sunt aici cu președintele PSD, președintele UDMR, am cazut de acord că trebuie să facem o coalitie stabilă. Am considerat că măsurile noastre nu trebuie sa resimtă consecințele, anul trecut valoarea investițiilor. Am stabilit că la jumătatea perioadei trebuie sa facem în așa fel încât să asigurăm coerenta stabilității politice sa îmi depun mandatul, sa preia domnul Ciolacu mandatul de premier. Astăzi trebuia să îmi depun mandatul, după discuțiile de aseara și astăzi am decis să continuăm dialogul cu sindicatele, și să facem astfel încât să găsim soluții, dar aceste decizii nu se pot lua imediat, sunt probleme de peste 30 de ani. Din 2022 am alocat pentru educație 8 miliarde de lei in plus”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a făcut și un apel către sindicaliștii din educație “Nu putem să ne asumăm un dezechilibru major pentru a rezolva o problemă unidirecționala. Cred că este important sa știm că tot ce spunem ne -am asumat. Am avut mereu un dialog deschis cu mediul asociativ. Educația și Sănătatea subt priorități Am convenit că până la soluționarea acestor probleme sa nu îmi depun mandatul și să continuăm”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?