Prima pagină » Românii trimiși în Turcia după dezastru au salvat deja trei vieți. Guvernul a mobilizat încă 58 de salvatori

Românii trimiși în Turcia după dezastru au salvat deja trei vieți. Guvernul a mobilizat încă 58 de salvatori

Echipa de salvatori trimisă de România in Turcia după seimele devastatoare a reușit să salveze trei oameni de sub dărâmături. În cursul zilei de astăzi încă 58 de salvatori au fost mobilizati pentru a pleca spre zonele afectate.

by A. Ionut
0 comment

Între timp, statul român continuă repatrierea cetățenilor aflați în zonele afectate de cutremure. Până în acest moment, 21 de persoane au fost repatriate cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, iar alți cinci români au revenit in țară cu un zbor de linie. De asemenea, șapte studenți la medicină au cerut ajutorul statului pentru a se întoarce în România.

Cât privește situația din Siria, cealaltă țară grav afectată de seisme, autoritățile române nu au primit solicitări de repatriere, a comunicat Bogdan Aurescu.

Citeste si: Mobilizare generală după dezastrul din Turcia. Nicolae Ciucă cere măsuri pentru siguranța românilor

„Vreau să fac precizarea că încă din primul moment ne-am coordonat cu președintele României, domnul Klaus Iohannis, pentru a putea să derulăm toate aceste activități, inclusiv elementele de convocare a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Am avut date concrete și pe baza lor am putut să prezentăm toate elementele specifice de care am avut nevoie, inclusiv cele legate de ajutor umanitar pentru Siria. Am discutat la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență și în coordonare cu instituțiile europene vom proceda la asigurarea contribuției noastre, la efortul de ajutorare și a cetățenilor sirieni afectați de acest cutremur.”, a punctat premierul Nicolae Ciucă

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?