Prima pagină » Viena, mesaj sfidător pentru cancelarul german, după ce acesta a cerut aderarea României la Schengen în acest an

Viena, mesaj sfidător pentru cancelarul german, după ce acesta a cerut aderarea României la Schengen în acest an

by B. R.
0 comment

Austria nu se lasă înduplecată nici de Germania, după ce Olaf Scholz a cerut aderarea României la Schengen în acest an.  

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a reacționat ferm după ce cancelarul german, Olaf Scholz, a anunțat recent, în timpul vizitei la București, că va insista pentru aderarea României la Spațiul Schengen, anul acesta.

„Poziția Austriei nu s-a schimbat deloc. Libertatea de circulație în Uniunea Europeană va fi posibilă doar în cazul unei protecții robuste a granițelor exterioare. Este o contradicție la cancelarul german: dorește eliminarea controalelor la frontiera dintre România și Ungaria, dar Germania controlează în continuare granița cu Austria. Este o dovadă clară că sistemul nu funcționează”, a declarat Gerhard Karner.

Jurnaliștii austrieci comentează că scopul cancelarului german ar fi legat de interesele economice ale țării sale, potrivit Digi24.

Scopul lui Scholz este legat de interesele economice germane, speculează ziarul Kurier: România este importantă, de la izbucnirea agresiunii rusești, pentru exportul cerealelor ucrainene, pentru livrarea de arme pentru armata lui Zelenski și pentru centrul de mentenanță, logistică și tehnică militară pe care Germania vrea  să îl deschidă încă din luna aprilie la Satu Mare.

Cu excepția Bulgariei, Ciprului și României, toate celelalte state membre UE sunt în Spațiul Schengen.

Luni, în timpul întâlnirii de la Cotroceni cu președintele Iohannis, cancelarul german a declarat că țara noastră a îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la spațiul european de liberă circulație.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?