Prima pagină » ULTIMĂ ORĂ | Ciucă: 2,1 miliarde de lei pentru 27 de spitale din 16 județe și Municipiul București

ULTIMĂ ORĂ | Ciucă: 2,1 miliarde de lei pentru 27 de spitale din 16 județe și Municipiul București

by B. R.
0 comment
2,1 miliarde de euro, bani europeni, pentru construirea și reabilitarea a 27 de spitale din 16 județe și Municipiul București – este proiectul de hotărâre de guvern aprobat astăzi, 16 mai, a transmis premierul Nicolae Ciucă.  Premierul a subliniat că Ministerul Sănătății trebuie să gestioneze „sumă importantă” de bani în mod practic, pentru că guvernul pe care îl conduce și-a asumat responsabilitatea de a îmbunătăți condițiile din unitățile sanitare publice.
 
„Am aprobat astăzi un proiect de hotărâre de guvern ce prevede construirea și reabilitarea a 27 de unități sanitare din 16 județe și din Municipiul București. Pentru această investiție majoră sunt alocate 2,1 miliarde euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar termenul de finalizare este iunie 2026. În realizarea acestui proiect, Ministerul Sănătății trebuie să țină cont de faptul că are de gestionat o sumă importantă, pe care nu ne permitem să o neglijăm și că guvernul pe care îl conduc și-a asumat responsabilitatea de a îmbunătăți condițiile din unitățile sanitare publice”, a scris premierul pe Facebook.
 
Șeful Executivului spune că prin banii din PNRR se vor construi spații pentru secții, laboratoare, corpuri de clădiri pentru anexe sanitare sau administrative, sedii complet noi pentru câteva spitale și centre medical.
 
„Lucrările sunt variate și răspund necesităților fiecărui centru medical în parte. Lista celor 27 de unități acoperă construirea de spații pentru secții, laboratoare, corpuri de clădiri pentru anexe sanitare sau administrative, dar și sedii complet noi pentru câteva spitale și centre medicale. Lucrările de reabilitare vor viza modernizarea sediilor unităților sanitare și dotarea lor cu echipamente noi și performante, care vor deservi un total de peste 6.500 de paturi. Investițiile vor include și o componentă de digitalizare, prin implementarea unui flux informațional intra-spitalicesc”, a transmis premierul. 
 
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?