Prima pagină » Klaus Iohannis, scrisoare pentru Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare omologului său Volodomir Zelenski, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei, în care i-a spus că România va fi în continuare „alături de ţara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei”.

De asemenea, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, Palatul Cotroceni va fi iluminat joi seară în culorile drapelului ucrainean, mai informează Administraţia Prezidenţială.

Șeful statului român şi-a exprimat aprecierea pentru dârzenia arătată de poporul ucrainean în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în faţa agresiunii ruse, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Vom continua să fim alături de ţara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internaţional recunoscute, şi mai departe în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării”, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui Volodimir Zelenski.  

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că Federaţia Rusă a încălcat grav şi repetat, prin războiul de agresiune pe care l-a declanşat, toate principiile dreptului internaţional şi a cauzat imense suferinţe, iar intensificarea atacurilor asupra infrastructurii civile ucrainene, cu numeroase pierderi umane şi ample distrugeri, reprezintă noi crime de război comise de agresor. De asemenea, Preşedintele României a reiterat faptul că decizia recentă de suspendare a participării la Iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră arată o nepăsare condamnabilă faţă de securitatea alimentară a celor mai vulnerabile ţări, la nivel global.

Preşedintele României a subliniat că ţara noastră s-a aflat mereu printre susţinătorii cei mai fermi ai Ucrainei, în toate formatele de la nivel regional, european şi global.

În acelaşi timp, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că, în acest context, aprofundarea relaţiei politice şi practice dintre NATO şi Ucraina reprezintă un rezultat valoros al eforturilor noastre conjugate, care trebuie urmată de progrese pe calea aderării la Alianţă, iar în perioada următoare România va acţiona cu hotărâre pentru o decizie politică privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, mai indică sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat încrederea că relaţiile dintre România şi Ucraina se vor dezvolta de o manieră continuă şi cuprinzătoare, în spiritul principiilor şi valorilor europene şi euroatlantice comune şi în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri, inclusiv al persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?