Prima pagină » VIDEO – Ciucă: 750 milioane de lei pentru planșeul din Piața Unirii, lucrările pot începe anul acesta

VIDEO – Ciucă: 750 milioane de lei pentru planșeul din Piața Unirii, lucrările pot începe anul acesta

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat după ședința de Guvern că vor fi alocate 750 de milioane de lei pentru reparațiile la planșeul care acoperă Dâmbovița în Piața Unirii din Capitală. Banii vor veni prin programul Anghel Saligny, iar lucrările cruciale pot începe chiar anul acesta.

“Potrivit documentației tehnice, lucrarea este de o mare complexitate, în acel punct fiind nu doar platforma betonată care acoperă caseta subterană a râului, dar și o mare stație de metrou, un pasaj rutier și infrastructura utilitară de evacuare a apelor reziduale din zonă. Aceste lucrări sunt absolut necesare, planșeul fiind construit cu circa 80 de ani în urmă și are nevoie de consolidare și de o reabilitare majoră. Documentația tehnico-economică a fost deja încărcată în platforma SICAP, astfel că lucrările pot începe chiar în acest an sau, cel târziu, la începutul anului următor”, a pus premierul României după ședința de Guvern.

Primul-ministru a insistat și pe măsurile economice și a dat asigurări că nu vor fi reduse salariile: “Măsura de chibzuire a cheltuielilor bugetare nu va implica nicio reducere a salariilor, a serviciilor medicale sau a actului educațional. Vreau să fiu înțeles cât se poate de clar: putem administra mai eficient banii publici folosiți pentru bunuri, servicii, autovehicule, mobilier și alte cheltuieli care pot fi mai bine gestionate, dar nu ne vom atinge de veniturile oamenilor.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?