Prima pagină » Cora iese din România. Magazinele vor fi preluate de retailerul francez Carrefour

Cora iese din România. Magazinele vor fi preluate de retailerul francez Carrefour

by Maria I.
0 comment
Cora iese din România. Magazinele vor fi preluate de retailerul francez Carrefour

Gigantul Carrefour preia operaţiunile din România ale retailerului Cora într-o trazacţie ce are de-o parte şi de alta a mesei investitori francezi, scrie Ziarul Financiar (ZF). 

Informația apărută „pe surse” susține că gigantul Carrefour va prelua operațiunile din România ale retailerului Cora în cadrul unei tranzacții ce va avea loc săptămâna aceasta, potrivit ZF.

Aceasta nu este prima încercare de vânzare a companiei, acţionarii nefiind mulţumiţi de rezultatele locale, conform sursei citate. Deşi au mai fost discuţii de-a lungul timpului, chiar şi cu Carrefour, până acum ele nu s-au concretizat. De această dată însă, prin această tranzacţie, Cora îşi face exitul din România.

Cora a închis anul 2021 cu afaceri de 1,55 mld. lei, cu 5% mai mici decât în 2020, fiind singurul retailer pe minus în al doilea an de pandemie. Mai mult, pierderile nete au fost de 43 mil. lei, faţă de 4,8 mil. lei profit net în 2020.

De partea cealaltă, Carrefour a obţinut local în 2022 vânzări cu TVA de 2,6 mld. euro. Businessul a crescut like for like (fără a ţine cont de expansiune) cu 9% în România anul trecut, acesta fiind al doilea cel mai bun ritm din Europa, după cel din Polonia. Compania are local circa 400 de magazine sub mai multe formate, precum hipermarketuri, supermarketuri, proximitate şi discount. Acestora li se adaugă operaţiunile online.

Contactați de Forbes România, reprezentanții retailerului Cora România au declarat: „Nu comentăm în acest moment această informație.”

De asemenea, Forbes România a contactat și oficialii gigantului Carrefour care au subliniat însă că în cel mai scurt timp vor oferi poziția grupului în ceea ce privește această posibilă tranzacție.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?