Prima pagină » VIDEO: Liberalii au votat ca Guvernul Ciolacu să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

VIDEO: Liberalii au votat ca Guvernul Ciolacu să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

Marcel Boloș: PNL trebuie să apere investițiile, să protejeze oamenii și mediul de afaceri!

by B. R.
0 comment

Liderii PNL au votat asumarea răspunderii guvernului Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale. Decizia a fost votată de 50 de lideri PNL din Biroul Politic Național. Împotrivă au votat patru (Florin Cîțu, Florin Buican, Dan Vîlceanu și Robert Sighiartău), iar alți trei s-au abținut. 

Din informații noastre, votul a fost mai complicat decât în PSD. Au fost și critici, iar mulți au vrut să vadă măsurile. Discuțiile au continuat despre principiile care stau la baza măsurilor economice. Președintele PNL Nicolae Ciucă le-a cerut colegilor să voteze, iar propunerea a trecut. Doar Florin Cîțu, Florin Buican, Dan Vîlceanu și Robert Sighiartău au votat împotrivă.

Liberalii pun însă condiții. Aceștia nu vor să atingă cineva de cota unică, insistă ca TVA-ul să nu fie mărit, iar profesiile liberale să fie protejate. Asumarea ar trebui să aibă loc până pe 15 septembrie, însă liberalii vor o discuție pe larg despre despre măsurile economice.  

 

Au fost multe modificări legate de măsurile fiscale și nu s-a știut dacă o sa accepte Comisia. Comisia spune că trebuie să avem o lege prin care să avem o creștere economică sustenabilă. PNL luptă să apere investițiile, să protejeze oamenii și mediul de afaceri. Derulăm în continuare discuții tehnice cu Comisia pentru a evalua impactul măsurilor. Varianta PNL este de a susține investițiile. Dacă păstrăm actualul ritm de deficit în aceste luni, ne iese sub 5%”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, după Biroul Politic Național. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?