Prima pagină » Reducerea pentru transportul studenților ar putea fi adoptată joi

Reducerea pentru transportul studenților ar putea fi adoptată joi

by B. R.
0 comment

Ministerul Educației a transmis că proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților ar putea fi adoptat joi. Măsura este crucială pentru studenții care nu pot obține acum reduceri din cauza faptului că normele nu au fost încă publicate.

Vom propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie, când sperăm să fie aprobat. Precizăm că Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor metodologice privintd transportul studenților nu putea fi adoptată înainte de data de 3 septembrie, momentul intrării în vigoare a Legii învățământului preuniversitar nr. 199/2023. În conformitate cu prevederile art. 260, alin. 2 și art. 265 din Legea învățământului superior, până la elaborarea actelor normative subsecvente emise în executarea legii, se aplică prevederile actelor normative în vigoare, în măsura în care nu contravin acesteia”, a transmis Ministerul Educației.

În noile condiţii ale Legii învăţământului superior 199/2023, reducerea acordată studenţilor la călătoria cu trenul a fost extinsă la 90%, de la 50%, iar vârsta până la care aceasta se acordă a fost majorată la 30 de ani.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?