Prima pagină » VIDEO | Președintele PSD al CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA când lua mită 1,25 mil. de lei pentru un contract cu dedicație

VIDEO | Președintele PSD al CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA când lua mită 1,25 mil. de lei pentru un contract cu dedicație

by B. R.
0 comment

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins, vineri seara, în flagrant de DNA în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. În aceste momente, președintele CJ Vaslui este în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție, care fac percheziții la el acasă.

Dumitru Buzatu avea asupra sa 1.250.000 de lei.  Banii ar fi fost primiți pentru a favoriza o firmă să obțină un contract care ar fi fost evaluat la o sumă mult mai mare, în jur de 12 milioane de lei. 

Președintele CJ Vaslui a primit mita cu bani marcați de DNA la un restaurant unde a luat vineri seara. Buzatu s-a întâlnit în acea locație cu un om de afaceri care era denunțător în acest caz. Banii ar fi fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu. Anchetatorii efectuează la ora redactării știrii percheziții la domiciliul președintelui Consiliului Județean Vaslui.Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris vineri seară pe Facebook: „Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid”.

Ședința a fost stabilită pentru sâmbătă, la ora 10:00.

„Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a adăugat premierul. 

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

A criticat în termeni suburbani („răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.

În 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronavirusului și i-a catalogat pe liderii social-democrați drept „niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul.

Tot în 2020, în plină pandemie, Dumitru Buzatu a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe a CJ, după ce un consilier PNL i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție. Buzatu i-a replicat că nu-l poate obliga nimeni să folosească masca, deși există o reglementare în acest sens, iar amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.500 lei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?