Prima pagină » VIDEO | Pele a fost înmormântat. Legendarul fotbalist, condus pe ultimul drum de mii de brazilieni

VIDEO | Pele a fost înmormântat. Legendarul fotbalist, condus pe ultimul drum de mii de brazilieni

by A. Ionut
0 comment

Legendarul fotbalist brazilian Pele, care a murit la 82 de ani, a fost înmormântat marți la cimitirul vertical Memorial Necropole Ecumenica din Santos.

Sicriul lui Pele, transportat cu o mașină de pompieri

După un priveghi de 24 de ore pe stadionul Vila Belmiro, unde peste 230.000 de persoane i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a început o procesiune pe străzile din Santos.

Sicriul, purtat de militari, a fost dus cu o maşină de pompieri, mii de persoane aflându-se pe traseu.

Cortegiul funerar a trecut şi pe lângă casa mamei lui Pele, Celeste, care are 100 de ani şi care nu ştie că fiul ei a murit, familia alegând să nu-i spună, deoarece starea ei de sănătate este fragilă.

La balconul casei s-a aflat sora lui Pele, Maria Lucia, în vârstă de 78 de ani, care a mulţumit fanilor pentru gândurile bune.

Oraşul Santos a fost „paralizat” marţi, magazinele fiind închise, deoarece toată lumea era pe străzi în aşteptarea trecerii cortegiului funerar.

 

Pele, înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume

După o procesiune de aproape trei ore, cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica din Santos (cel mai înalt din lume, cu 14 etaje).

Din cauza logisticii de vizitare, Pele a fost înmormântat la etajul 1 al cimitirului, nu la etajul 9 (alături de fratele și tatăl său).

La sosirea la cimitir, înainte ca sicriul să fie coborât din autospeciala pompierilor, au fost cântate marşul funerar, unul dintre imnurile Santos FC şi cântecul religios Segura na Mão de Deus.

Regele Pele – Edson Arantes do Nascimento – şi-a pus definitiv amprenta asupra fotbalului mondial în peste două decenii de carieră şi 82 de ani de existenţă. A fost un superstar, un geniu care a reinventat permanent fotbalul. A fost considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Legendarul brazilian a fost căsătorit de trei ori: cu Rosemeri dos Reis Chobi în perioada 1966 – 1982, cei doi având două fiice şi un fiu (Kelly Cristina, Jennifer, Edson), cu Assiria Lemos Seixas în intervalul 1994 – 2008 (doi copii – Joshua, Celeste) şi cu Marcia Aoki, din iulie 2016. Fostul fotbalist a avut copii şi din alte relaţii, potrivit presei internaţionale.

El a murit la 29 decembrie, la 82 de ani, după ce timp de o lună a fost internat în Spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo.

Sursa foto: manifeste.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?