Prima pagină » SPORT | Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi? Află care este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023

SPORT | Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi? Află care este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023

by Maria I.
0 comment
SPORT | Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi? Află care este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023

Cristiano Ronaldo, jucătorul de fotbal al clubului Al-Nassr (Arabia Saudită), este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023, cu venituri de 136 de milioane de dolari, devansându-i pe fotbaliștii Lionel Messi (Argentina) şi pe Kylian Mbappe (Franța), conform topului realizat de revista Forbes.

Cristiano Ronaldo are un angajament valabil până în 2025 cu Al-Nassr și va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari, estimează Forbescare anticipează şi „oportunităţi suplimentare de marketing” în această ţară, al cărei ambasador neoficial al sportului este în prezent.

Pe locul secund în top se află Lionel Messi, cu venituri brute de 130 de milioane de dolari. Argentinianul are un contract cu Oficiul de turism al Regatului saudit, în timp ce joacă la Paris Saint-Germain, club deţinut de emiratul rival Qatar.

Kylian Mbappe, coechipierul lui Messi la PSG, se află pe a treia treaptă, cu venituri de 120 de milioane de dolari, pe baza contractului reînnoit în 2022 cu PSG, care i-a adus un salariu de 100 de milioane de dolari. La acest salariu, cel mai mare din fotbalul mondial, se adaugă 20 de milioane de dolari provenind din activităţile sale de marketing în afara terenului.

Jucătorul american de baschet LeBron James, component al echipei Los Angeles Lakers, este pe locul patru în top cu venituri de 119,5 milioane de dolari, din care 75 de milioane de dolari sunt venituri din publicitate și marketing.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?